Dejte druhou šanci krabicím

Máté e-shop a chcete ušetřit na zásilkách svým zákazníkům? Vyzkoušejte použité lepenkové krabice. Zákazník je na rozdíl od vás prakticky nepozná a vás to bude stát méně peněz a navíc pomůžete životnímu prostředí. Někteří obchodníci zasílají zboží výhradně jen v recyklovaných obalech. Některé e-shopy začali používat krabice z toho důvodu, že jim sami dodavatele zasílají zboží v kartonech a obchody tak nemusí řešit jejich následnou likvidaci.

Použité krabice se především hodí pro menší e-shopy. Když si na internetu objednáte více produktů, které mají svoje samostatné originální krabice od výrobce, tak je e-shopista musí zabalit do jednoho balíku. Na to je možné použít nějakou no name krabici, třeba i použitou. Velké firmy si ale nechávají vyrábět nové krabice s vlastním reklamním potiskem. Také velké průmyslové firmy potřebují spíše nové krabice, protože mají předepsané rozměry, kvalitu lepenek a požadují pravidelné dodávky stejného typu krabic.

box-2484376_640

Použité krabice mají jen velmi málo omezení. U jejich dodavatelů vždy prochází kontrolou a jsou-li nepoškozeny, dají se použít prakticky k jakýmkoli účelům, stejně jako krabice nové. Ekologie je jedna věc, úspora financí druhá. S použitými krabicemi se dá dosáhnout obojího.

V praxi se prodejci často potýkají také s reklamacemi poškozených balíků, které jsou v rámci kurýrní dopravy několikrát překládány a při manipulaci může dojít k poškození obalu. Je proto vhodné balit balíky do silnějších krabic z pětivrstvé lepenky. Prodejci použitých krabic se s reklamacemi naopak prakticky nesetkávají.

Obrovské množství zachovalých a téměř nových kartonových krabic míří denně v lepším případě do recyklačních linek, v horším na skládky. I recyklace ale spotřebuje spoustu energie a vytváří emise, které mají negativní dopad na životní prostředí. Využívání použitých krabic může toto eliminovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com